sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Gentleman

Daca nu intelegi inca femeile, daca ti se par niste carti grele si fara sens, inseamna ca n-ai ajuns in punctul in care sa o cunosti cu adevarat pe una.
Fii intelegator, femeile sunt sensibile. Fii bland, sunt fragile. Fii tata, prieten, frate si nu in ultimul rand iubit. Invata ca increderea se castiga si daca pe ea nu o deranjeaza ca esti in preajma unei femei asta nu e pentru ca nu-i pasa de tine, ci pentru ca e constienta de importanta pe care o are ea in sufletul tau. Si daca o deranjeaza, ceea ce se intampla cel mai des, e pentru ca suntem egoiste si nu ne place sa impartim. Arata-i ca ea e singura ce poate provoca sclipirea din ochii tai cand o vezi. Nu da de banuit, fii misterios doar cat sa meriti sa fii descoperit treptat. Fii surprinzator, las-o sa iti cunoasca toate laturile. Copilul ce are nevoie de grija ei, adolescentul ce are nevoie de afectiunea ei si cel mai important, barbatul ce tanjeste dupa prezenta ei. Crede-ma, se simte frumoasa cand ii spui tu ca e! Asa ca spune-i, ii place asa tare sa o auda din gura ta, sa vada ca observi faptul ca si-a aranjat astazi parul diferit sau ca buzele ei sunt mai rosii ca de obicei. Ii place sa ii dai parul dupa urechi cand ii acopera ochii si sa ii mangai obrajii reci dupa ce i-a fost frig.
Daca e suparata, nu te comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Faptul ca isi arata sentimentele fata de tine e ori pentru ca e intr-adevar ceva important, ori pentru ca tu esti de vina. Daca erau banalitati, ea e puternica si poate sa rada in preajma ta chiar daca a plans cu cinci minute inainte. Consoleaz-o, spune-i ca esti acolo orice ar avea, ca iti pare rau daca tu esti cel care i-a cauzat tristetea si ca ai face orice sa o vezi zambind. Si apoi fa-o sa rada. Nu e nimic mai dragut decat sa vezi pe cineva incercand din rasputeri sa te faca fericit. 


Intr-un final, asigur-o ca poti fi confidentul ei, poti sa tii si cu bratele tale problemele ei daca mainile ei nu sunt de ajuns. Fii sigur ca va face la fel pentru tine.
Daca e nervoasa, fii calm. Ascult-o, ajut-o, incearca sa tii mereu cu ea, chiar daca nu e asa. Problemele sunt multe, nu avem nevoie mereu de rezolvari si niciodata nu gasim rezolvari la toate. Dar avem nevoie de cineva care sa ne impartaseasca opinia, sa ne inteleaga. Daca tu ai enervat-o si va certati, asteapta sa spuna toate cate are de spus si desi realizezi ca nici macar ea nu mai stie ce spune, o iei in brate. Vrea un prieten, un iubit, nu un adversar. Si daca i-ai fi adversar nu ai avea nicio sansa. Nu se concureaza cu o femeie, toata lumea stie ca intr-un fel sau altul ele castiga, chiar daca ti se pare ca tu o faci. Las-o sa vada ca a spus multe lucruri care te-au ranit si totusi, inca esti acolo. Se va simti indeajuns de rau doar pentru simplul fapt ca le-a spus si ca tu nu ai renuntat la ea. I-ai aratat ca e mai usor sa traiesti fara orgoliu decat fara ea. Si de ce orgoliu? El ar trebui sa fie indeajuns de mare incat sa fii inca o provocare, dar indeajuns de mic incat sa accepti multe. Ia-o de mana cand intoarce spatele, repara greselile pe loc, nu lasa ragaz de gandire si agonie in care se aduna doar ganduri rele.
Daca e fericita, fii si tu. Daca e melancolica, tine-o in brate pana o umpli cu dragostea si caldura corpului tau. Daca e nedumerita, incurcata, zapacita, aiurita, razi! Tie iti e drag de ea asa cum e. Si cand e ca un copil si nu mai stie pe ce lume traieste si cand e matura si pare ca are rezolvari la orice.
Priveste-o ca si cum e cea mai frumoasa si crede-ma, se va simti asa.
Unele femei merita. Crede-ma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu